Welkom!

Met deze site (in ontwikkeling) willen wij een bijdrage leveren om op een open, positieve en constructieve wijze de hierna vermelde thema's te belichten.

De site wil verder een gids zijn naar- en een podium bieden voor waarnemingen en ideeën met betrekking tot die thema's uit allerlei bronnen.

Zelf een bijdrage leveren?

Indien gewenst kunt u ook zelf een bijdrage leveren. Neem in dat geval even contact met ons op.

 

Zoeken

Realisatie website:

sp ezwebdesign

Unilever stopt met gebruik microplast​ics

Dit meldt de Volkskrant in haar editie van 29 december 2012

Unilever verwerkt de zogenoemde microbeads in huidverzorgingsproducten. De kleine korreltjes van plastic worden onder andere in scrubs gebruikt voor een schurend effect. Ongeveer 10 procent daarvan komt via de waterzuivering in zee terecht. De korrels zitten al in het oppervlaktewater en in de voedselketen.

Natuurlijk is het voornemen van Unilever prijzenswaardig, maar toch vraagt Klimaatladder zich af waarom Unilever, en andere producenten, deze gevolgen niet voldoende onderkend hebben tijdens de ontwikkeling en het op de markt brengen van dergelijke producten. Je mag toch verwachten dat de relevante kennis en ervaring bij deze grote ondernemingen ruimschoots aanwezig is. 

Lees gemeld artikel, waarin ondermeer de Plastic Soup Foundation aan het woord komt, in gemelde uitgave of (als abonnee of tegen betaling) in het archief van de Volkskrant.

 

© Klimaatladder.nl