Welkom!

Met deze site (in ontwikkeling) willen wij een bijdrage leveren om op een open, positieve en constructieve wijze de hierna vermelde thema's te belichten.

De site wil verder een gids zijn naar- en een podium bieden voor waarnemingen en ideeën met betrekking tot die thema's uit allerlei bronnen.

Zelf een bijdrage leveren?

Indien gewenst kunt u ook zelf een bijdrage leveren. Neem in dat geval even contact met ons op.

 

Zoeken

Realisatie website:

sp ezwebdesign

'Alles biologisch kost zes keer zo veel land'

Dit zegt Louise Fresco op de site van de Volkskrant. Ze zegt verder: We zijn vervreemd geraakt van de voedselproductie, we oordelen erover zonder kennis. 'De ambachtelijke bakker gaat de wereld niet voeden.'

De wereld lijkt aan eten ten onder te gaan. Regenwouden worden gekapt voor soja, de veestapel is een van de belangrijkste veroorzakers van het broeikaseffect, monocultuur bedreigt de biodiversiteit en het is de vraag hoe we al die jonge Indiƫrs en Chinezen voeden die straks massaal naar de McDonald's gaan.

Volgens Louise Fresco is er geen werkelijke reden voor paniek. De aarde kan genoeg produceren om iedereen te voeden. De landbouw is een succesverhaal, schrijft zij in haar vrijdag verschenen boek Hamburgers in het paradijs.

Lees het hele artikel hier

© Klimaatladder.nl