Welkom!

Met deze site (in ontwikkeling) willen wij een bijdrage leveren om op een open, positieve en constructieve wijze de hierna vermelde thema's te belichten.

De site wil verder een gids zijn naar- en een podium bieden voor waarnemingen en ideeën met betrekking tot die thema's uit allerlei bronnen.

Zelf een bijdrage leveren?

Indien gewenst kunt u ook zelf een bijdrage leveren. Neem in dat geval even contact met ons op.

 

Zoeken

Realisatie website:

sp ezwebdesign

restaurants Maastricht willen producten stadslandbouw

Maastrichtse restaurants steunen de initiatieven om in de landgoederenzone stadslandbouw van de grond te krijgen. Ze staan te trappelen om producten van eigen bodem – groente, fruit, wijn – af te nemen, meldt Maastricht Culinair-voorzitter Harrie Beaumont.


MAASTRICHT

-->Het bestuur van het samenwerkingsverband van restaurants zal de aangesloten leden in elk geval 'dringend adviseren' oogsten van dichtbij naar hun keukens te halen. „Maastricht Culinair is een groot voorstander van het gebruik van producten uit de directe omgeving in de restaurants", reageert Beaumont. „Vers, onderscheidend en commercieel verantwoord zijn de uitgangspunten. Duurzaamheid staat centraal. We onderschrijven de initiatieven voor stadslandbouw in de landgoederenzone van harte. We zijn echter niet in staat om daadwerkelijk een bijdrage te leveren aan dit project, financieel of zelf verbouwen. Maar goede publiciteit zal afname van producten door restaurants, instellingen en consumenten alleen maar positief beïnvloeden."

Meer over dit onderwerp in de krant van zaterdag.

© Klimaatladder.nl