Welkom!

Met deze site (in ontwikkeling) willen wij een bijdrage leveren om op een open, positieve en constructieve wijze de hierna vermelde thema's te belichten.

De site wil verder een gids zijn naar- en een podium bieden voor waarnemingen en ideeën met betrekking tot die thema's uit allerlei bronnen.

Zelf een bijdrage leveren?

Indien gewenst kunt u ook zelf een bijdrage leveren. Neem in dat geval even contact met ons op.

 

Zoeken

Realisatie website:

sp ezwebdesign

Amerikaanse luchtvervuiling kost Europa 1,2 miljoen ton graan

De Volkskrant meldt op 03-02-2012 op haar site dat luchtvervuiling in de VS ook directe gevolgen heeft in andere continenten. Uit nieuw onderzoek blijkt dat met name ozonvervuiling in de VS de tarweproductie in Europa 1,2 miljoen ton kan kosten.

Ozonvervuiling, grotendeels toe te schrijven aan steenkoolcentrales en autoverkeer, ontstaat wanneer vervuiling dicht bij het aardoppervlak reageert met zonlicht. Het is schadelijk voor de gezondheid van de mens en voor landbouwgewassen, omdat het de groei afremt en de cellen beschadigt. Uit nieuw onderzoek van de universiteiten van Leeds en York in het tijdschrift Biogeosciences blijkt nu dat die vervuiling niet enkel een lokaal probleem is, maar van continent tot continent reist.

Lees het hele artikel op de site van de Volkskrant hier

© Klimaatladder.nl