Welkom!

Met deze site (in ontwikkeling) willen wij een bijdrage leveren om op een open, positieve en constructieve wijze de hierna vermelde thema's te belichten.

De site wil verder een gids zijn naar- en een podium bieden voor waarnemingen en ideeën met betrekking tot die thema's uit allerlei bronnen.

Zelf een bijdrage leveren?

Indien gewenst kunt u ook zelf een bijdrage leveren. Neem in dat geval even contact met ons op.

 

Zoeken

Realisatie website:

sp ezwebdesign

documentaire ’MORE THAN HONEY’ in Filmhuis De Spiegel

bij2Op donderdagavond 5 en vrijdagavond 6 september 2013 film en natuur gecombineerd in Schunck*.
In de eerste week van september besteedt Filmhuis De Spiegel aandacht aan de combinatie van film en natuur. In aanwezigheid van enkele imkers wordt dan de documentaire van Markus Imhoof ‘MORE THAN HONEY’ vertoond. Op 23 maart ontving deze film de Swiss Film Award 2013 voor beste documentaire. En terecht!

Einstein zei ooit dat als de bijen op aarde zouden uitsterven, de mens nog slechts vier jaar te leven zou hebben.

Is die link tussen het bestaan van de mensheid en die van de bijenvolkeren echt te maken? Want al vijftien jaar doet zich nu over de hele wereld een angstaanjagend fenomeen voor dat honderdduizenden kolonies met honingbijen van de aardbodem lijken te verdwijnen. Waarom lijken ze te verdwijnen? Welke oorzaken zijn daarvoor aan te wijzen? En wat zijn de gevolgen? Markus Imhoof raakte zodanig geïnteresseerd dat hij de documentaire ‘MORE THAN HONEY’ maakte.
Hij besteedde vijf jaar aan het maken van deze film waarbij hij ook ingaat op een persoonlijke interesse. Zijn opa vertelde hem namelijk voor het eerst over de bijen, hij vertelde het zijn kinderen en nu laat hij het ons allemaal zien met deze documentaire. Bijenvolkeren in Californië, Zwitserland, China en Australië werden op schitterende beelden vastgelegd.
Voor vragen en discussie na de film heeft Filmhuis De Spiegel enkele imkers uitgenodigd. Zij zullen bij beide voorstellingen, op donderdag 5 september en vrijdag 6 september, aanwezig zijn
Op beide dagen begint de film om 20.00 uur. Locatie Filmhuis de Spiegel – SCHUNCK* 5e verdieping.

 

 

 

© Klimaatladder.nl