Welkom!

Met deze site (in ontwikkeling) willen wij een bijdrage leveren om op een open, positieve en constructieve wijze de hierna vermelde thema's te belichten.

De site wil verder een gids zijn naar- en een podium bieden voor waarnemingen en ideeën met betrekking tot die thema's uit allerlei bronnen.

Zelf een bijdrage leveren?

Indien gewenst kunt u ook zelf een bijdrage leveren. Neem in dat geval even contact met ons op.

 

Zoeken

Realisatie website:

sp ezwebdesign

IJsvlakte Kilimanjaro krimpt

De Kilimanjaro is met bijna zes kilometer de hoogste berg van Afrika.  De ijskap op die berg smelt. De opwarming van de aarde is waarschijnlijk niet de directe oorzaak van de smeltende ijskap. Ook vulkaanwarmte draagt daaraan bij samen met het gegeven van een kleinere hoeveelheid neerslag.

Lees het hele artikel op de site van de Volkskrant hier

Blue jeans kikker (Costa Rica)

DSC 2920

(strawberry poison-dart frog - dendrobates pumilio)

foto Mariet van den Bergh (2011)

 

 

 

 

 

 

 

Alleen China mag vuile lucht meten

In de Volkskrant van 7 juni 2012 staat in een artikel onder bovenstaande kop, dat buitenlandse ambassades en consulaten geen eigen gegevens over de luchtvervuiling in grote steden meer naar buiten mogen brengen. Een meetstation van de Amerikaanse ambassade had aangetoond dat de luchtvervuiling veel erger is dan Peking zelf meldt. De al jaren periodiek aanwezige zware, gelige smog is het gevolg van een combinatie van uitlaatgassen van miljoenen auto's en stof van bouwwerken en verdroogde gebieden in het achterland. De Chinese bevolking heeft ook vaak de nodige twijfels over de veiligheidsnormen van de autoriteiten.

 

Fotofestival Noorderlicht, Friesland

NRC Handelsblad bericht in haar edititie van 8 september 2012 over het festival Noorderlicht. 115 fotografen uit 36 landen met werk in allerlei genres zijn vertegenwoordigd. Het thema van deze negentiende editie: 'Terra cognita'.

'Terra cognita' gaat over de verhouding tussen mens en natuur: enerzijds het romantische verlangen naar pure natuur, anderzijds de behoefte om de natuur juist te bedwingen en te cultiveren.

Overal op Noorderlicht keert dit jaar de zorg terug over het veranderende klimaat. Zo reist het Amerikaanse duo Susannah Sayler en Edward Morris de wereld over voor hun serie 'A History of the Future' om plekken in beeld te brengen waar de gevolgen van klimaatverandering onderzocht worden of al zichtbaar zijn.

Noorderlicht, t/m 2 oktober op diverse locaties in Friesland. www.noorderlicht.com

 

door stijging welvaart meer aandacht voor milieu

Problemen die vroeger in Polen als 'luxe' werden afgedaan, worden steeds meer serieus genomen. Sinds enkele jaren heeft het milieu een vooraanstaande plaats in de Poolse samenleving veroverd.
Dit is te lezen in een artikel in de Volkskrant op 3 augustus 2011 onder de titel "Ook Polen houden nu van dieren".

Subcategorieƫn

© Klimaatladder.nl