Welkom!

Met deze site (in ontwikkeling) willen wij een bijdrage leveren om op een open, positieve en constructieve wijze de hierna vermelde thema's te belichten.

De site wil verder een gids zijn naar- en een podium bieden voor waarnemingen en ideeën met betrekking tot die thema's uit allerlei bronnen.

Zelf een bijdrage leveren?

Indien gewenst kunt u ook zelf een bijdrage leveren. Neem in dat geval even contact met ons op.

 

Zoeken

Realisatie website:

sp ezwebdesign

Systeem helpt om rode stoplichten te omzeilen

De site van de Volkskrant maakt melding van een algoritme, ontwikkeld door een voormalig student technische wiskunde van de TU Eindhoven, samen met TomTom, dat helpt het rode licht te omzeilen. Goed voor het milieu, doordat auto's minder hoeven te remmen, op te trekken en minder stilstaan.

Lees hier hoe het werkt.

Brief in NRC: Laat net als ik eens tien dagen je auto staan

In NRC Handelsblad staat de volgende ingezonden brief

Laat net als ik eens tien dagen je auto staan

In de serie 'Keuzes voor Nederland' was vervoer aan de beurt (NRC Handelsblad, 2 oktober). Het is frappant dat álle partijen die aan het woord komen – of het nou politieke partijen of maatschappelijke organisaties zijn – de oplossingen zoeken in meer/minder asfalt, allerlei soorten heffingen en meer/minder snelheidsbeperkingen. De oplossing wordt dus vooral gezocht óp de weg.

Dat terwijl de enige structurele oplossing voor het fileprobleem een structurele wijziging van ons leefritme is. Dat gebeurt niet op de weg, maar juist van de weg. Door invoering van 'het nieuwe werken' op grote schaal zou het fileprobleem in één keer opgelost zijn. Maar dat wordt gezien als een 'kleine maatregel'; iets in de periferie van het probleem. Juist asfaltdiscussies zijn echter symptoombestrijding!

Lees meer...

Trein versus auto en meer: 11 feiten over de trein

Op de zakelijke site Z24 staan een aantal feiten opgesomd, waardoor de voordelen van trein als vervoermiddel, in vergelijking met de auto, toch wel overtuigend naar voren komen. Als je tenminste alle voors en tegens objectief meeweegt.
Naar de site Z24 klik hier

© Klimaatladder.nl