Welkom!

Met deze site (in ontwikkeling) willen wij een bijdrage leveren om op een open, positieve en constructieve wijze de hierna vermelde thema's te belichten.

De site wil verder een gids zijn naar- en een podium bieden voor waarnemingen en ideeën met betrekking tot die thema's uit allerlei bronnen.

Zelf een bijdrage leveren?

Indien gewenst kunt u ook zelf een bijdrage leveren. Neem in dat geval even contact met ons op.

 

Zoeken

Realisatie website:

sp ezwebdesign

Ramp met HSL groeit uit tot symbool Chinese overmoed

hslChina's nieuwe snelle treinen oogstten vorig jaar nog alom bewondering. De kaarten liggen inmiddels anders. Een botsing in juni tussen twee snelle treinen bij de miljoenenstad Wenzhou heeft een waslijst van technische en financiële problemen opgeleverd.
De malaise is rechtstreeks gekoppeld aan de torenhoge ambities.
Het treindebacle is symptomatisch voor de zwakte van het Chinese ontwikkelingsmodel, aldus een commentator in Caijing, een van China's meest kritische weekbladen. China wil de rest van de wereld passeren, maar door de staatsgestuurde, autoritaire economie, de wijdverbreide corruptie, het misbruik van technologie en het gebrek aan respect voor de menselijke maat vliegen we uit de bocht.
Lees het hele artikel in de Volkskrant van 12-08-2011

Barsten in Chinees spoorproject

Het treinongeluk dat dit weekeinde in China plaatsvond, heeft de vraag doen rijzen of de expansie van het Chinese spoornetwerk aan zijn grenzen komt. De veiligheid van de Chinese spoorexpansie staat ter discussie. De snelheid waarmee het netwerk wordt aangelegd is van invloed is op de kwaliteit. Goed materiaal is niet meer beschikbaar of wordt als te duur beschouwd. De hogesnelheidstreinen kunnen, door de kwalitatief slechte betonnen ondergrond van het spoor, maar enkele jaren op snelheid rijden. Ook zijn er grote problemen met de stroomvoorziening.
Het hele artikel is onder gemelde titel te lezen in de Volkskrant van 27 juli 2011.

Hoge snelheidslijnen China

NRC Handelsblad 02-07-2011: "De ijzeren slagaders van China".
China zet zwaar in op het railvervoer. Zo legt een nieuwe hogesnelheidstrein het 1.308 kilometer lange traject tussen Peking en Shanghai af in minder dan vijf uur.

Lees meer...

© Klimaatladder.nl