Welkom!

Met deze site (in ontwikkeling) willen wij een bijdrage leveren om op een open, positieve en constructieve wijze de hierna vermelde thema's te belichten.

De site wil verder een gids zijn naar- en een podium bieden voor waarnemingen en ideeën met betrekking tot die thema's uit allerlei bronnen.

Zelf een bijdrage leveren?

Indien gewenst kunt u ook zelf een bijdrage leveren. Neem in dat geval even contact met ons op.

 

Zoeken

Realisatie website:

sp ezwebdesign

In 2030 helft kantoren leeg door 'nieuwe werken'

Het ING Economisch Bureau verwacht dat in 2030 48% van de totaal beschikbare kantoorruimte

leeg zal staan door de opkomst van het nieuwe werken.

Aldus de Volkskrant op 14-10-2011

 

Opening Imtech Green Building in Eindhoven

110419ImtechEindhoven065In een persbericht van Imtech (technische dienstverlening) inzake de opening van nieuwe kantoorgebouw in Eindhoven staat ondermeer het volgende:

Het Imtech Green Building in Eindhoven is objectief gezien één van de meest 'groene' gebouwen van Nederland. Met een BREEAM-score - de BREEAM-NL classificatie van de Dutch Green Building Council - van ruim 67% behoort het gebouw tot de top-3 van groene op BREEAM-basis gerealiseerde gebouwen in Nederland. Het Green Building heeft een 45% lagere EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) en kenmerkt zich door een 40% lagere CO2-uitstoot ten opzichte van een conventioneel gebouw. Dit vertaalt zich in meerkosten, echter met een terugverdientijd van korter dan 5 jaar. Daarna worden zelfs kosten bespaard. Dit Green Building vormt dan ook hét antwoord van Imtech op het dilemma van vele organisaties om een duurzaam maar kostenbewust kantoor tot stand te brengen.

René van der Bruggen, CEO Imtech:

Lees meer...

© Klimaatladder.nl