Welkom!

Met deze site (in ontwikkeling) willen wij een bijdrage leveren om op een open, positieve en constructieve wijze de hierna vermelde thema's te belichten.

De site wil verder een gids zijn naar- en een podium bieden voor waarnemingen en ideeën met betrekking tot die thema's uit allerlei bronnen.

Zelf een bijdrage leveren?

Indien gewenst kunt u ook zelf een bijdrage leveren. Neem in dat geval even contact met ons op.

 

Zoeken

Realisatie website:

sp ezwebdesign

rapport: Leefbaarheid in balans, 2011

Nederland is er de afgelopen drie jaar niet leefbaarder op geworden. Maar ook niet of nauwelijks minder leefbaar. Gezien de achterliggende periode van economische crisis is dat onverwacht goed nieuws.
Dat blijkt uit de driejaarlijkse leefbaarheidsbarometer die het ministerie van Binnenlandse Zaken het laatste weekeinde van juli naar buiten bracht. In de vorige barometer, uit 2008, was nog sprake van een forse verbetering van de leefbaarheid sinds 2006.
Negatieve vermeldingen zijn er voor Eindhoven, Enschede, Emmen, Schiedam en Heerlen. De kleinere gemeenten waarmee Heerlen sinds enige jaren Parkstad Limburg vormt, maakten een sprong voorwaarts en lijden in dit opzicht dus niet onder de gevolgen van de krimpende bevolking.
Voor een verdere korte beschrijving van de leefbaarheidsbarometer op de site van de Volkskrant klik hier
Bekijk het hele rapport hier

© Klimaatladder.nl