Welkom!

Met deze site (in ontwikkeling) willen wij een bijdrage leveren om op een open, positieve en constructieve wijze de hierna vermelde thema's te belichten.

De site wil verder een gids zijn naar- en een podium bieden voor waarnemingen en ideeën met betrekking tot die thema's uit allerlei bronnen.

Zelf een bijdrage leveren?

Indien gewenst kunt u ook zelf een bijdrage leveren. Neem in dat geval even contact met ons op.

 

Zoeken

Realisatie website:

sp ezwebdesign

Reacties op scriptie: 'Publieke internetopinie en klimaatverandering'

De site van de OU meldt dat de hieronder op 6 november 2012 vermeldde masterscriptie 'Publieke internetopinie en klimaatverandering: een wereldbeeldenanalyse' van Sacha Kuijs nogal wat landelijke publiciteit heeft opgeleverd.

Het onderzoek toont aan dat de uitlatingen van Nederlandse burgers op internet een heel ander beeld geven dan de resultaten van publieksenquĂȘtes. Conclusie is dan ook dat de publieke opinie op internet moet worden meegenomen om een betrouwbaar onderzoeksresultaat te krijgen, temeer omdat deze grote invloed heeft op het maatschappelijk debat over klimaatverandering.
De site van NRC Handelsblad heeft de scriptie van commentaar voorzien in een NRC-blog.

De reacties op dit blog geven een goed beeld van de argumenten over en weer van klimaatsceptici en zij die daar anders over denken.

 

© Klimaatladder.nl