Welkom!

Met deze site (in ontwikkeling) willen wij een bijdrage leveren om op een open, positieve en constructieve wijze de hierna vermelde thema's te belichten.

De site wil verder een gids zijn naar- en een podium bieden voor waarnemingen en ideeën met betrekking tot die thema's uit allerlei bronnen.

Zelf een bijdrage leveren?

Indien gewenst kunt u ook zelf een bijdrage leveren. Neem in dat geval even contact met ons op.

 

Zoeken

Realisatie website:

sp ezwebdesign

Inauguratierede Obama: aanpak gevolgen klimaatverandering

In een artikel in de Volkskrant van 22 januari 2013 worden een aantal fragmenten uit de inauguratierede van president Obama vermeld, waaronder:

We zullen ten strijde trekken tegen de gevolgen van klimaatverandering, want als we daarin falen, verraden we onze kinderen en toekomstige generaties. Sommigen ontkennen weliswaar het overweldigende wetenschappelijk bewijs, maar niemand kan voorbij gaan aan de verwoestende kracht van de razende vuren, verlammende droogtes en machtige stormen.

Klimaatladder: De oplettende lezer valt op dat Obama het heeft over de gevolgen van. Dus niet over de mogelijke oorzaken van klimaatverandering. Dit zou kunnen betekenen dat uit de informatie welke in de hoogste kringen bekend is blijkt dat het proces niet meer te stoppen is.

© Klimaatladder.nl