Welkom!

Met deze site (in ontwikkeling) willen wij een bijdrage leveren om op een open, positieve en constructieve wijze de hierna vermelde thema's te belichten.

De site wil verder een gids zijn naar- en een podium bieden voor waarnemingen en ideeën met betrekking tot die thema's uit allerlei bronnen.

Zelf een bijdrage leveren?

Indien gewenst kunt u ook zelf een bijdrage leveren. Neem in dat geval even contact met ons op.

 

Zoeken

Realisatie website:

sp ezwebdesign

klimaattop Doha: nauwelijks vooruitgang

De site van de Volkskrant meldt dat de klimaattop in Doha zaterdag geëindigd met een symbolische verlenging van het Kyotoprotocol en een paar magere afspraken over de benodigde vervolgstappen. De twee jaar geleden in Cancún vastgelegde afspraak dat de gemiddelde temperatuur op aarde niet meer dan 2 graden mag stijgen, is daarom zeer onrealistisch. De uitstoot van broeikasgassen is sinds 1990 met meer dan 50 procent gestegen, terwijl voor de eerste Kyotoperiode (die dit jaar afloopt) een reductie van 5,2 procent was afgesproken.

Een groot bijkomend probleem in Doha waren de miljoenen uitstootrechten die de Oost-Europese landen over hebben van de eerste Kyotoperiode. Een ander probleem is, dat China, het land met de grootste uitstoot, zichzelf als een ontwikkelingsland blijft zien, met de daaraan verbonden speciale faciliteiten.

Lees het hele artikel hier

 

© Klimaatladder.nl