Welkom!

Met deze site (in ontwikkeling) willen wij een bijdrage leveren om op een open, positieve en constructieve wijze de hierna vermelde thema's te belichten.

De site wil verder een gids zijn naar- en een podium bieden voor waarnemingen en ideeën met betrekking tot die thema's uit allerlei bronnen.

Zelf een bijdrage leveren?

Indien gewenst kunt u ook zelf een bijdrage leveren. Neem in dat geval even contact met ons op.

 

Zoeken

Realisatie website:

sp ezwebdesign

Oudere bossen nemen minder CO2 op

De site van de Volkskrant meldt dat het vermogen van bossen om CO2 op te slaan afneemt naarmate de bossen ouder worden. Nieuwe natuur- en productiebossen zijn nodig.

Lees het hele artikel hier

'Wereldwijde emissiehandel staat op instorten'

Dit bericht staat op de site van de Volkskrant.

Landen die deel uitmaken van het Kyotoprotocol zullen tegen 2020 een overschot van meer dan 17 miljard emissierechten opgebouwd hebben. Een dergelijk groot overschot brengt het voortbestaan van het hele klimaatakkoord in gevaar.

Onder het Kyotoprotocol mogen landen een bepaalde hoeveelheid broeikasgassen uitstoten. Als een land minder uitstoot dan het opgelegde quotum mag het dat overschot verkopen aan andere landen op een internationale koolstofmarkt. Eén verhandelbaar emissierecht laat een land toe om het equivalent van één ton CO2 uit te stoten.

Lees het hele artikel hier.

 

Goed nieuws: ook steden zuigen CO2 op

Te midden van alle onheilsberichten over de opwarming van het klimaat, is er soms ook goed nieuws. Zo blijken steden veel meer CO2, het belangrijkste broeikasgas, te kunnen absorberen dan gedacht. Dat ontdekten wetenschappers van de universiteit van Kent tijdens een onderzoek in het Britse Leicester. De bevindingen van de studie staan in Journal of Applied Ecolo

Klik hier voor het hele artikel op de site van De Volkskrant.

 

© Klimaatladder.nl