Welkom!

Met deze site (in ontwikkeling) willen wij een bijdrage leveren om op een open, positieve en constructieve wijze de hierna vermelde thema's te belichten.

De site wil verder een gids zijn naar- en een podium bieden voor waarnemingen en ideeën met betrekking tot die thema's uit allerlei bronnen.

Zelf een bijdrage leveren?

Indien gewenst kunt u ook zelf een bijdrage leveren. Neem in dat geval even contact met ons op.

 

Zoeken

Realisatie website:

sp ezwebdesign

Wereldbank: armoede stijgt door klimaatverandering

De klimaattop in Parijs is aanstaande en dat zullen wij weten ook. Op vele niveaus worden wereldleiders aangespoord het nodige te doen. Juist op dit moment komt ook de Wereldbank met een rapport over de toenemende armoede als gevolg van de klimaatverandering. 

De Volkskrant bericht hierover op haar site. Een beetje naïef wordt gesteld dat over vijftien jaar dan 100 miljoen mensen meer in armoede zullen leven dan nu, tenzij de klimaatverandering snel wordt teruggedraaid.

Hoe gaat dat, dat terugdraaien? In het boek Brandpunt Aarde van Gabrielle Walker en David King staat dat de levensduur van CO2 in de atmosfeer ongeveer een eeuw is. En dat de opwarming van nu het gevolg is van de CO2 uitstoot van de stoommachines en kolenvuren van de vroege industriële revolutie.

© Klimaatladder.nl