Welkom!

Met deze site (in ontwikkeling) willen wij een bijdrage leveren om op een open, positieve en constructieve wijze de hierna vermelde thema's te belichten.

De site wil verder een gids zijn naar- en een podium bieden voor waarnemingen en ideeën met betrekking tot die thema's uit allerlei bronnen.

Zelf een bijdrage leveren?

Indien gewenst kunt u ook zelf een bijdrage leveren. Neem in dat geval even contact met ons op.

 

Zoeken

Realisatie website:

sp ezwebdesign

Klimaatverandering stuwt warme week naar record

Dagblad Trouw meldt in haar edite van 10 november 2015 dat klimaatverandering een warme week in november naar een record stuwt. Door de opwarming van de aarde krijgt de warme lucht die afkomstig is van de Azoren een extra zetje van twee graden. Het hele artikel met nog meer informatie is te lezen in gemelde uitgave van Trouw. Lees ook verder op de site van Trouw hier

Californiërs op waterrantsoen om historische droogte

Zo luidt de titel van een artikel op de site van De Volkskrant

In het artikel wordt gewag gemaakt van het feit dat alle steden en gemeenten het verplicht moeten doen met een kwart minder water. Nog nooit eerder in de geschiedenis van Californië is een dergelijke maatregel afgekondigd. De maatregel lag in de lijn van de verwachtingen. De opwarming van de aarde gaat mogelijk voor jaren met extreme droogte zorgen. 

Lees het hele artikel hier

 

Voor 3e jaar op rij intense droogte VS verwacht

De Verenigde Staten kijken voor het derde jaar op rij aan tegen een intense en aanhoudende droogte. Het Amerikaanse klimaatagentschap waarschuwt dat die nog erger wordt dan voorbije jaren.

De droogte in de VS in 2011 en vooral 2012 was historisch: 2012 was het warmste jaar sinds het begin van de metingen, en tegen het einde van de zomer had 65 procent van het land officieel met droogte te maken.

De economische gevolgen worden groter geschat dan die van de doortocht van orkaan Sandy. In de staat Texas stierven er 500 miljoen bomen, boeren moesten hun vee vroeger slachten bij gebrek aan graaslanden en de Mississippi stond zo laag dat scheepvaart er bemoeilijkt werd.

Lees het hele artikel hier

Hitterecords in Australië tot 54 graden

Sneeuwstormen in VS, warmste tijd ooit in Australië. Dit meldt De Volkskrant op haar site.

Onder andere door deze laatste hittegolf is 2013 officieel het warmste jaar ooit aldaar. De gemiddelde temperatuur lag 1,2 graden hoger dan het lange-termijngemiddelde.

Lees het hele artikel hier

Sandy gevoed door opwarming

Dit bericht de site van NRC Handelsblad.

Het kon niet uitblijven. Er raast een orkaan over de Amerikaanse oostkust en het debat over klimaatverandering laait op. Ineens valt het sommige kranten op hoe weinig de presidentskandidaten, Barack Obama en Mitt Romney, erover hebben gezegd, namelijk niets. Dat is sinds 1984 niet meer gebeurd, volgens de website Climate Central. De website ‘climatesilence.org’ eist dat de kandidaten zich uitspreken.

© Klimaatladder.nl