Welkom!

Met deze site (in ontwikkeling) willen wij een bijdrage leveren om op een open, positieve en constructieve wijze de hierna vermelde thema's te belichten.

De site wil verder een gids zijn naar- en een podium bieden voor waarnemingen en ideeën met betrekking tot die thema's uit allerlei bronnen.

Zelf een bijdrage leveren?

Indien gewenst kunt u ook zelf een bijdrage leveren. Neem in dat geval even contact met ons op.

 

Zoeken

Realisatie website:

sp ezwebdesign

Aluminium

Wij zamelen oud-papier, lege flessen en gebruikte batterijen in, maar geen aluminium. Het gebruik van aluminium is bijna net zo gewoon als dat van papier. Kijk maar eens waar limonade- en bierblikken van gemaakt zijn. Het is een grote kans dat het aluminium is. Of kuipjes voor kattevoer; onmiskenbaar. Om maar te zwijgen over wegwerp ovenschalen en het in elk huishouden te vinden zilverpapier.

Er zijn twee goede argumenten om met de inzameling van alumium te beginnen:
Ten eerste, de productie van alumium uit bauxiet kost 155MJ/kg. Die uit gebruikt aluminium slechts 5 procent hiervan (bron: Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Aluminium). Ten tweede, u krijgt er geld voor bij de lommerd.

Ik heb een oude papieren zak waarin ik al het aluminium stop dat ik voorheen in de vuilnisbak stopte. Helaas verdwijnen lege melkpakken nog steeds hierin, de coating ten spijt. Maar datgene dat kan, komt terug.

© Klimaatladder.nl