Welkom!

Met deze site (in ontwikkeling) willen wij een bijdrage leveren om op een open, positieve en constructieve wijze de hierna vermelde thema's te belichten.

De site wil verder een gids zijn naar- en een podium bieden voor waarnemingen en ideeën met betrekking tot die thema's uit allerlei bronnen.

Zelf een bijdrage leveren?

Indien gewenst kunt u ook zelf een bijdrage leveren. Neem in dat geval even contact met ons op.

 

Zoeken

Realisatie website:

sp ezwebdesign

effecten windmolenpark op zee

Het windmolenpark voor de kust bij Egmond aan Zee heeft vrijwel geen negatieve gevolgen voor het leven in zee. Het park heeft eerder positieve effecten: het heeft een nieuw ecosysteem van bodemdieren opgeleverd en vormt een rustgebied voor vissen en zeezoogdieren.
Dit meldt de Volkskrant in haar editie van 9 augustus 2011. De bevindingen komen uit een ecologische studie van het Wageningse instituut IMARES, Koninklijk NIOZ en Bureau Waardenburg in het vakblad Environmental Research Letters. Zij onderzochten de effecten van het in 2006 gebouwde windpark op het leven onder en boven de waterspiegel. In het afgesloten gebied van 40 vierkante kilometer mogen geen schepen varen en is visserij verboden. De biodiversiteit is door het windmolenpark gestimuleerd.
Het hele artikel is te lezen in gemelde uitgave van de Volkskrant.

© Klimaatladder.nl