Welkom!

Met deze site (in ontwikkeling) willen wij een bijdrage leveren om op een open, positieve en constructieve wijze de hierna vermelde thema's te belichten.

De site wil verder een gids zijn naar- en een podium bieden voor waarnemingen en ideeën met betrekking tot die thema's uit allerlei bronnen.

Zelf een bijdrage leveren?

Indien gewenst kunt u ook zelf een bijdrage leveren. Neem in dat geval even contact met ons op.

 

Zoeken

Realisatie website:

sp ezwebdesign

Kernfusie: voor het eerst opbrengst van energie

Dit meldt NRC Handelsblad in een artikel in haar editie van 13 februari 2014.

Het betreft een Amerikaans kernfusie-experiment dat meer energie opgeleverde dan er in de verhitting van de fusiebrandstof ge├»nvesteerd is. Kernfusie is de krachtige energiebron van de zon en waterstofbommen. De brandstofvoorraad van deze energiebron (zit in water) is vrijwel oneindig. De grote uitdaging zit in de beheersing van het proces.

Het hele artikel is te lezen in gemelde editie.

Shell-topman: verwachtingen schaliegas veel te hoog gespannen

De Volkskrant meldt in een artikel in haar edite van 8 oktober 2013, dat Shell-topman Peter Voser spijt heeft spijt van zijn investeringen in schaliegas. Hij zei dit tegen The Financial Times. Voor collega's geldt waarschijnlijk hetzelfde.

De kosten bleken veel hoger dan gedacht en putten raakten sneller leeg dan verwacht.

Lees het hele artikel in gemelde uitgave van De Volkskrant.

 

Vlaanderen doet nog amper aan groene energie

De site van de Rabobank meldt:
De komst van nieuwe windmolens en zonnepanelen in Vlaanderen is bijna geheel stilgevallen. In de eerste vier maanden van dit jaar is geen enkele windmolen geplaatst en zijn er 20 keer minder zonnepanelen aangelegd dan dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse energietoezichthouder VREG woensdag in de zakenkrant De Tijd. Belangrijke oorzaak is dat de markt voor zogeheten groene investeringen verzadigd is, terwijl subsidies zijn verminderd.

"We denken dat de krimp nog even aanhoudt. Mogelijk klapt de markt voor zonnepanelen in 2013 zelfs volledig in elkaar", vreest Stephan Bostoen van bouwbedrijf Bostoen.

© Klimaatladder.nl