Welkom!

Met deze site (in ontwikkeling) willen wij een bijdrage leveren om op een open, positieve en constructieve wijze de hierna vermelde thema's te belichten.

De site wil verder een gids zijn naar- en een podium bieden voor waarnemingen en ideeën met betrekking tot die thema's uit allerlei bronnen.

Zelf een bijdrage leveren?

Indien gewenst kunt u ook zelf een bijdrage leveren. Neem in dat geval even contact met ons op.

 

Zoeken

Realisatie website:

sp ezwebdesign

Pijn wordt doorgeschoven naar 2013

Econoom Jaap van Duyn waarschuwde op 1 augustus in het Radio 1 Journaal de burgers in de VS en Europa voor het jaar 2013. Dat wordt cruciaal.
In 2013 loopt in Europa het Europese noodfonds af om probleemlanden te helpen. Het advies? Sparen. De rente gaat oplopen dus de schulden worden duurder.

Ondanks maatregelen in de VS en Europa blijft het schuldenprobleem. Harde beslissingen worden vooruitgeschoven. Alle zogenaamde oplossingen zorgen nauwelijks voor een verlichting van de schuldenlast. De huidige schuldencrises vormen het voorlopig sluitstuk van de rekening die loopt sinds de val van zakenbank Lehman Brothers in 2008.
Door de problemen door te schuiven tot 2013 hopen regeringsleiders hun kiezers tevreden te stellen om zodoende aan de macht te kunnen blijven.
Populistische bewegingen profiteren van de onvrede. Zo blokkeert in de VS de Republikeinse Tea Party elke belastingverhoging. Ook blijft de economische groei, nodig om de schuldenlast draaglijk te maken, uit. De regering-Obama heeft vele honderden miljarden aan steun in de economie gepompt om de economische groei op peil te houden. Vooral door investeringen in infrastructuur. Geld om opnieuw te investeren is er niet en het huidige pakket is in 2012 uitgewerkt.
Het hele artikel is onder gemelde titel te lezen in NRC Handelsblad van 2 augustus 2011.

© Klimaatladder.nl