Welkom!

Met deze site (in ontwikkeling) willen wij een bijdrage leveren om op een open, positieve en constructieve wijze de hierna vermelde thema's te belichten.

De site wil verder een gids zijn naar- en een podium bieden voor waarnemingen en ideeën met betrekking tot die thema's uit allerlei bronnen.

Zelf een bijdrage leveren?

Indien gewenst kunt u ook zelf een bijdrage leveren. Neem in dat geval even contact met ons op.

 

Zoeken

Realisatie website:

sp ezwebdesign

WEF: vergroening mondiale economie bittere noodzaak

Op de site van de Rabobank staat bij beursinfo onder de kop: 'Klimaatbeheersing kost 700 miljard dollar', een artikel over stellingen van het World Economic Forum (WEF). Volgens het WEF moeten overheden meer investeren, wat het bedrijfsleven ook moet aansporen om schoner en groener te worden.
Lees het hele artikel hier
 

George Loewenstein: de mensheid is kortzichtig

Op de site Z24 staat:

De mens kan slecht omgaan met processen die niet waarneembaar zijn zoals klimaatverandering. Het gevolg: we voelen geen urgentie en gedragen ons als struisvogels, stelt George Loewenstein, hoogleraar economie en psychologie aan Carnegie Mellon University.

Lees het artikel en bekijk het video-interview hier

Pijn wordt doorgeschoven naar 2013

Econoom Jaap van Duyn waarschuwde op 1 augustus in het Radio 1 Journaal de burgers in de VS en Europa voor het jaar 2013. Dat wordt cruciaal.
In 2013 loopt in Europa het Europese noodfonds af om probleemlanden te helpen. Het advies? Sparen. De rente gaat oplopen dus de schulden worden duurder.

Lees meer...

Opinie: Wereld heeft behoefte aan groene groei

Dit betogen Ruud Lubbers en Paul van Seters (hoogleraar globalisering (Universiteit van Tilburg) in een opineartikel op de site van de Volkskrant.

Verder stellen ze: Groei is noodzakelijk om de economische malaise te boven te komen. Daarbij is vereist dat economieƫn duurzaam worden.

Stabiliteit en groei geeft nog niet waar de wereld in de 21ste eeuw het dringendst behoefte aan heeft: groene groei, dat wil zeggen groei die is gericht op de transitie naar een duurzame economie.

Lees het hele artikel hier

© Klimaatladder.nl