Welkom!

Met deze site (in ontwikkeling) willen wij een bijdrage leveren om op een open, positieve en constructieve wijze de hierna vermelde thema's te belichten.

De site wil verder een gids zijn naar- en een podium bieden voor waarnemingen en ideeën met betrekking tot die thema's uit allerlei bronnen.

Zelf een bijdrage leveren?

Indien gewenst kunt u ook zelf een bijdrage leveren. Neem in dat geval even contact met ons op.

 

Zoeken

Realisatie website:

sp ezwebdesign

Economen Rabobank in kwartaalbericht:

economische vooruitzichten matig, onzekerheden groot
Door de voortwoekerende financiele crisis zijn de vooruitzichten voor de wereldeconomie matig en zijn de onzekerheden groot, stellen economen van de Rabobank donderdag 8 september 2011 in het Economisch Kwartaalbericht. De Rabobank verwacht dat de economische groei in Nederland dit jaar op 1,75% uitkomen en in 2012 op 1,0%.
In Zuid-Europa, de VS en het VK zijn bedrijven en huishoudens bezig hun schuldenlast terug te brengen, terwijl overheden nauwelijks ruimte meer hebben om de economie te stimuleren. Opkomende economieen lopen tegen capaciteitsgrenzen aan.
De economen van de Rabobank stellen ook:
"Gematigde economische groeivooruitzichten zijn geen reden om te treu­­ren. Op dit moment behoren we tot de meest welvarende landen ter wereld. Naast ons relatief hoge inkomen kunnen we ons op veel andere ge­bieden ook ge­lukkig prij­zen. We leven in vrijheid, zijn hoog opgeleid en relatief ge­zond en hebben genoeg tijd voor ontspanning"
Lees het volledige kwartaalbericht hier 

© Klimaatladder.nl