Welkom!

Met deze site (in ontwikkeling) willen wij een bijdrage leveren om op een open, positieve en constructieve wijze de hierna vermelde thema's te belichten.

De site wil verder een gids zijn naar- en een podium bieden voor waarnemingen en ideeën met betrekking tot die thema's uit allerlei bronnen.

Zelf een bijdrage leveren?

Indien gewenst kunt u ook zelf een bijdrage leveren. Neem in dat geval even contact met ons op.

 

Zoeken

Realisatie website:

sp ezwebdesign

Promotieonderzoek: Grote sociale druk leidt tot weerstand tegen duurzame initiatieven

Consumenten zijn bereid om duurzame producten en duurzaam vervoer van producten naar winkels in de binnenstad te steunen, zelfs wanneer dit betekent dat ze meer moeten betalen voor producten. Maar dit geldt alleen als zij daartoe een morele verplichting voelen en de sociale druk niet te groot wordt. Winkeliers en transporteurs willen een dergelijke duurzame vorm van stedelijke distributie, zoals Binnenstadservice in Nijmegen, steunen als het initiatief vertrouwenwekkend is, zonder financieel nadeel. Dit stelt Dianne Hofenk op basis van haar promotieonderzoek naar factoren die de steun voor duurzame initiatieven voor stedelijke distributie en detailhandel beïnvloeden. Zij promoveert op 19 oktober aan de Open Universiteit.
Milieuproblemen

Het vervoer van goederen naar winkels in binnensteden veroorzaakt veel milieuproblemen. Regelmatig worden initiatieven genomen om de stedelijke distributie van goederen duurzaam te organiseren.

Lees het bericht verder op de site van de Open Universiteit hier

documentaire Surviving Progress: Waarom de wereld ten onder gaat, en hoe dit te voorkomen

De site van de Volkskrant bespreekt de documentairefilm Surviving Progress. Deze film werd vertoond op IDFA. In de interessante beschouwing komen een aantal zaken aan de orde die samen de kern vormen van (het ontstaan van) de huidige problemen.

Het klimaatprobleem, de economische crisis, de menselijke evolutie, en hoe dat allemaal met elkaar samenhangt; het komt allemaal voorbij. De documentaire biedt ook een beetje ruimte voor hoop. Ook de vraag wat vooruitgang eigenlijk is komt aan de orde. Dit is de eerste vraag die makers Harold Crooks en Mathieu Roy in de film Surviving Progress proberen te beantwoorden. Dat doen zij door middel van interviews met prominente wetenschappers, filosofen en economen. Het antwoord: vooruitgang betekent altijd dat zaken complexer worden gemaakt. Mensen denken dat vooruitgang de wereld verbetert, maar er is goede en slechte vooruitgang. Vooruitgang kan zo juist ook de ondergang betekenen van de mensheid.

Lees het hele artikel op de site van de Volkskrant hier 

© Klimaatladder.nl