Welkom!

Met deze site (in ontwikkeling) willen wij een bijdrage leveren om op een open, positieve en constructieve wijze de hierna vermelde thema's te belichten.

De site wil verder een gids zijn naar- en een podium bieden voor waarnemingen en ideeën met betrekking tot die thema's uit allerlei bronnen.

Zelf een bijdrage leveren?

Indien gewenst kunt u ook zelf een bijdrage leveren. Neem in dat geval even contact met ons op.

 

Zoeken

Realisatie website:

sp ezwebdesign

Australische superbatterij: reëel of luchtkasteel?

Op de website van Trouw staat een artikel over een in ontwikkeling zijnde superbatterij.  

Deze batterij is ontwikkeld op basis van op basis van aluminium, grafeen en zuurstof, in plaats van het gebruikelijke lithium-ion.

Is dit de toekomst? Lees het hele artikel hier

 

Vier miljard mensen geconfronteerd met waterschaarste

Salar de Uyuni (Bolivia) foto Mariet van den Bergh

Dit bericht staat op de site van de Volkskrant.
De bevinding is het resultaat van onderzoek door Arjan Hoekstra, hoogleraar watermanagement Universiteit Twente. Deze kop vraagt wel om enige nuancering want het gaat bij deze aantallen om mensen die minstens één maand per jaar gebukt gaan onder een ernstig watertekort. Uit hetzelfde onderzoek is gebleken dat een half miljard mensen het hele jaar met ernstig watertekort heeft te kampen. Hoekstra stelt dat het drinkwatertekort voornamelijk te wijten is aan manco's in de infrastructuur: het water is niet daar waar het moet zijn.

Lees het hele artikel hier

Nederland is wat dat betreft een gezegend land. Altijd betrouwbaar drinkwater zomaar uit de kraan.

De bijgaande foto is van Mariet van den Bergh en toont Salar de Uyuni (Bolivia).

Wind en zon zijn volwassen

Dit concludeert Trouw in een artikel met deze titel op haar website. 
Ondanks het feit dat fossiele brandstoffen op dit moment spotgoedkoop zijn, stijgen de investeringen in hernieuwbare energie naar recordhoogte. In het artikel staat onder meer dat de kosten van zonne-energie, gerekend over de hele levensduur, bijna die van fossiele brandstoffen naderen. Deze conclusie trekt het Internationaal Energie Agentschap (IEA).

Lees hier op de website van Trouw de verdere onderbouwing.

Rechter: staat heeft zorgplicht i.v.m. gevaren klimaatverandering

De Volkskrant meldt op haar site, dat Stichting Urgenda een rechtzaak tegen de staat der Nederlanden heeft gewonnen. De uitspraak van de Rechtbank Den Haag houdt ondermeer in dat de staat veel meer moet gaan doen om de uitstoot van broeikasgassen te beperken dan gepland.

Lees het hele artikel hier

 

Opinie: 'De argumentatie van jongeren bouwt blind op de toekomst'

vk opinie De kritiek die Michiel Hennink op de PvdA levert, slaat de plank mis, vindt Thomas von der Dunk, en dat komt onder meer door Henninks jeugdige leeftijd.

De sociaal-democratie is, net als de christen-democratie, de afgelopen decennia in Nederland al tientallen malen dood verklaard, en sommigen die dat vandaag doen, waren nog amper geboren toen dat voor het eerst is gebeurd. Tot de meest trouwe leedaanzeggers behoort trendwatchersgoeroe Maurice de Hond die een groot talent om de plank mis te slaan combineert met een even groot talent om daarmee in talkshows weg te komen.

De jongste in het koor vormt politicologie-student Michiel Hennink. Als veel leden van zijn generatie lijdt hij aan een merkwaardige mix van wereldwijsheid en wereldvreemdheid, die niet los valt te zien van een vorm van zelfoverschatting die ik bij hogeropgeleiden onder de veertig wel vaker tegenkom.

hier

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact met ons op.

Met vriendelijke groet,
Ludovic Laugs
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© Klimaatladder.nl